A 2017-es éved lezárásának legjobb döntése

Közeleg a karácsony: a legtöbben irracionálisan sok időt és pénzt költenek el olyan tevékenységekre és ajándékokra, melyeknek nincs valódi értékteremtő ereje.

Státuszszimbólumok, mint pl.: a legújabb telefonok, mind azt a célt szolgálják, hogy általuk egy kicsit jobbnak és többnek érezzük magunkat, valamint a Fb „barátok” irigy tekintete biztosítva legyen.

Ezt a „fogyasztás által leszel értékesebb” gondolkodásmódot sajnos a média is jelentősen támogatja – nyilván, hogy többet vásárolj -, ezért nem is csoda, hogy az emberek egy része úgy próbálja meg elfedni hiányosságainak (pl.: önbecsülés) egy részét, hogy ilyenkor mindenféle felesleges kacatba fektet.

Órákat töltünk el olyan élvezeti cikkek nézegetésével és vásárlásával, melyekre valójában nincs is szükségünk, de pillanatnyilag képesek elfeledtetni velünk valódi problémáinkat.

Oké, de mi a gond ezzel, hisz közeleg a karácsony?
Ezzel semmi probléma sincs, ha az élet más területein (pénzügyek, szociális kapcsolatok, ismerkedés, stb.) rendben vagy, azonban tapasztalataim szerint ez az emberek nagy részénél nincs így.

Tudják, hogy problémáik vannak akár csak azzal, hogy nem tudnak lazán beszélgetni a nőkkel, de ennek ellenére nem tesznek semmit.

Tömegkacatok vásárlásával, sorozatok nézésével és számítógépes játékokkal töltenek el naponta órákat („hisz december van, nem megérdemlem?”), hogy még csak esélyük se legyen azon gondolkodni, hogy változtatni kéne.

Mert ki ne akarna például magabiztosan ismerkedni, ha megtetszik egy lány? Ki ne szeretne jobban kommunikálni és vonzóbbá válni? Mindenki szeretne, de a 99% nem tesz érte semmit.

A gond az, hogy a legtöbben egész évben nem tesznek semmit azért, hogy legalább 1% előrelépést tegyenek céljaik és vágyaik megvalósításáért.

Könnyebb órákig görgetni a Fb hírfolyamot vagy ajándékok után kutatni a neten, mint erőt venni magunkon és átgondolni, hogy vajon ott tartunk-e az életben, ahol valóban szeretnénk lenni.

Ha visszagondolsz az 1 évvel korábbi önmagadra, miben javult például a nőkkel való viszonyod? Magabiztosabb lettél? Tettél bármit is annak érdekében, hogy fejlődj?

Ha igen, akkor szívből örülök, a legtöbben sajnos nem könyvelhetnek el ilyen eredményeket.

A különbség a nőknél (és az életben is) sikeres és sikertelen emberek között, hogy a sikeres emberek meghoztak egy nehéz, de hasznos döntést: mindent meg fogok tenni azért, hogy változtassak.

Ha ehhez az kell, hogy délután a számítógépes játék helyett elmegyek a konditerembe, kicsit jobban odafigyelek az öltözködésemre és bevállalom a konfliktusokat, akkor megteszem.

Azért mert tudom, hogy a langyos vízben ülve soha sem lehetek az, akivé válni szeretnék.

Ehhez ki kell lépnem a komfortzónámból és bevállalni a kihívásokat, időt, pénzt, és energiát fektetni önmagamba.

Ugyanis nem lehetsz sikeres az életben és a nőknél sem, ha úgy döntesz, hogy mindig a könnyebb ellenállást választod és például ahelyett, hogy megszólítanál egy nőt, lehajtott fejjel tovább állsz.

Nekem akkor sem megy, mit tegyek?
Lehet, hogy most úgy érzed te nem tudsz bánni a nőkkel, nem való ez neked. Tudnod kell, hogy nekem sem ment mindig az ismerkedés.

Nem éreztem komfortosan magamat a nők jelenlétében, féltem a visszautasítástól és hogy kifogyok a szóból, ezért inkább meg sem próbáltam változni. Kényelmesebb volt a gép előtt ülve játszani, és időm jelentős részét elpazarolni.

Naivan azt gondoltam, hogy nem is lehet változtatni ezen, holott a legtöbb esetben abszolút megoldható problémáról van szó, és egy kis támogatással viszonylag rövid idő alatt is jelentős előrelépést lehet tenni.

A kulcs, hogy meg kellett hoznom a döntést, hogy változtatni fogok, mert ez így nem mehet tovább.

Időt és energiát fektettem önmagamba, hogy változtassak. Nyilván ehhez csökkentenem kellett a haszontalan tevékenységek mennyiségét, mint pl.: a számítógépes játékok, vagy az időpazarló böngészés, és intenzíven dolgozni a hiányosságaim fejlesztésén.

Most is úgy gondolom, hogy ez életem egyik legjobb döntése volt.

(Nem a játékokkal, Facebookozással, vagy az EBay és Amazon órákig tartó böngészésével van a baj, hanem azzal, hogy lenne fontosabb dolgod, de te mégis mással foglalkozol, erre pazarolod az idődet és a könnyebb ellenállást választod.

Idődet és energiádat az életminőségedet hosszú távon romboló tevékenységekbe fekteted.)

Ahogy a világ egyik leggazdagabb embere, Warren Buffett mondta:

„A legfontosabb befektetés, hogy fektess minél többet magadba.”

Biztos lehetsz benne, hogy ez a gondolat minden emberre egyaránt érvényes, legyen bármilyen helyzetben.

– A kérdés, – és talán életed legfontosabb döntése is egyben – hogy akarsz-e többet kihozni magadból, mint ami kényelmesen az utadba sodródik?

– Képes vagy-e időt és energiát befektetni önmagadba azért, hogy visszanézve az életedre büszke lehess, és ne legyenek megbánásaid?

Konklúzió
Az életben jelenlegi helyzetünk nagymértékben annak eredménye, hogy korábban milyen döntéseket hoztunk.

A kényelmes és erőfeszítések nélküli időtöltést választottuk, (Facebookozás, sorozatok nézése, webshopok napi szintű böngészése) vagy igenis bevállaltuk a kihívásokat és elsajátítottunk egy új készséget, szembementünk hiányosságainkkal a szebb jövő reményében.

Remélem, hogy ezzel a cikkel sikerült egy kis inspirációt nyújtanom számodra, hogy elgondolkozz valóban hasznosan töltöd-e el az idődet, milyen döntések vezettek jelenlegi helyzetedhez, és mit kell még 2017-ben tenned annak érdekében, hogy javíts életminőségeden.

u.i.:  Ha szeretnéd fejleszteni az ismerkedéshez szükséges készségeidet, érdemes eljönnöd egy coaching alkalomra. A 2017-es évben utoljára lesz erre lehetőség, és már csak két hely maradt. Ide kattintva tudsz érdeklődni.

info@ferfiakademia.com

Minden jog fenntartva! © 2016-2018

Adatvédelmi nyilatkozat | Jogi nyilatkozat

HOGYAN SZÓLÍTSD LE A NŐKET ÉS KEZDEMÉNYEZZ BESZÉLGETÉST?

 

Írd be az e-mail címed, kattints a piros gombra és tedd rá a kezed az ingyenes e-bookra!

Köszönöm! Az ingyenes e-book hamarosan megérkezik az e-mail fiókodba. Kérlek, hogy nézd meg a spam és a promóciók mappáidat is!

Szeretnéd megtanulni, hogyan

SZÓLÍTSD MEG A NŐKET

ÉS KEZDEMÉNYEZZ BESZÉLGETÉST?

Kérlek add meg, hogy hová küldhetem az ingyenes e-bookot, majd kattints a sárga gombra!

59% Már majdnem kész vagy...