A vitathatatlan kulcs a sikeres ismerkedéshez – az önbecsülés

Az önbecsülés-ismerkedés kapcsolatáról szóló cikket lentebb elolvashatod, vagy a Youtube csatornámon is megnézheted.
Ebben a cikkben a sikeres ismerkedéshez szükséges legfontosabb tényezőről, az önbecsülésről lesz szó. Ami elsőre nem tűnik egy túl szexi témának a vonzalomkeltő és csajozós tippek között, viszont én úgy gondolom, hogy a legtöbb férfinál ez az a hiányzó láncszem, mely által az eredmények is jönni fognak.
Mi az Önbecsülés?
Az önbecsülés azt jelenti, hogy önmagad tisztelete tehát, hogy mennyire tartod magad egy értékes embernek. Olyannak, akinek fontos a véleménye, és képes érvényesíteni szándékát az életben.

És ha belegondolsz, akkor hogyan is várhatnád el egy nőtől, hogy felnézzen rád és vonzónak tartson, ha nem tudsz egy értékes emberként tekinteni önmagadra?

Nekem abszolút az tapasztalatom, hogy azok a férfiak sikeresek az ismerkedésben, akik magasabb önbecsüléssel rendelkeznek. Tehát valamilyen formában becsülik önmagukat, ezért képesek érvényesülni egy beszélgetésben, és felszabadultan kezdeményezni a nőknél.

Nem tartanak attól, hogy butaságot mondanak és az negatív fényt vetne rájuk, ezért kellő szenvedéllyel tudnak elmélyülni a legcifrább témákban is.

Egy alacsony önbecsülésű férfi viszont nem tartja magát méltónak a nő figyelmére, és borzasztóan fél attól, hogy elutasítják. Éppen ezért ha megtetszik neki valahol egy lány, akkor nem is kezdeményez, vagy kisebb kockázatú alternatívát keres, nehogy sérüljön az önmagáról kialakított képe.

Például sokan akik élőben, a hús-vér nőkkel nem boldogulnak, regisztrálnak egy társkereső oldalra, vagy Tinderen pöckölik az embereket, mert ott kisebb a kockázat, kevésbé fogják rosszul érezni magukat, ha valaki nem ír vissza ahhoz képes, hogy egy megszólítás során a lány szó nélkül tovább megy.

A probléma viszont, ha lemondasz a valódi vágyaidról és mindig a kisebb ellenállás választod, hogy romlik az önbecslésed. Egyszerűen azért, mert úgy fogsz tekinteni magadra, mint aki kevés, nem elég jó a céljai megvalósításához.

Éppen ezért első lépés, amit tenned kell, hogy javuljon az önbecsülésed és ez által sikeresebb legyél a nőknél, hogy felismered és kiiktasd azokat a tényezőket, melyek károsak rád nézve.

Például ha hétvégente állandóan csak sorozatokat nézel, vagy számítógépes játékokkal játszol ahelyett, hogy fejlesztenéd a kommunikációs késségeidet vagy megpróbálnál minél több nőnél kezdeményezni, akkor rombolod az önbecsülésed, mert ezt fogod értékes időtöltésnek tekinteni.

Lenne fontosabb dolgod, de nem teszed, mert legbelül nem hiszel abban, hogy képes vagy leküzdeni a problémáidat.

De akkor is rombolod az önbecsülésed, ha csak azért vagy egy rosszul működő kapcsolatban, mert nem akarsz egyedül lenni.

Ugye az alacsony önbecsülésű emberek folyamatosan mások szeretetére és elismerésére vágynak, ezért még akkor is benne maradnak egy kapcsolatban, ha az már rég nem működik.

De ha valaki a Facebookon éli az életét és a vacsorájától kezdve a kondis szelfiig mindent megoszt magáról, az is önbecsülés hiányára utal, mert likeok és kommentek formájában várja mástól az elismerést.

Ugye a közösségi oldalak tipikusan azt sugallják, hogy mindenkinek álomélete van, mindenki ki van gyúrva, és állandóan külföldön van a legjobb nyaraláson.

A probléma ezzel, hogy az ember akaratlanul is azt gondolja, hogy ez a valóság, ezért egy idő után elkezd úgy tekinteni önmagára, hogy a többi emberhez képest nem elég értékes.

Emiatt az a kevéske önbecsülése is tovatűnik, és esélye sem lesz kapcsolatot teremteni a nőkkel, mert azt fogja gondolni, hogy egy értéktelen lúzer.

Ezért egy nagyon egyszerű dolog, amit tehetsz, hogy minimalizálod ezeket a tevékenységeket, és tudatosítod magadban, hogy valószínűleg más is csak azért reklámozza magát, mert mélyen legbelül elismerésre vágyik.

Oké, remélem, hogy kezd körvonalazódni számodra, hogy miért olyan fontos ezzel foglalkozni. Tudom, hogy sokkal egyszerűbb lenne azt hallani, hogy itt ez a csajozós szöveg, mondd ezt és bőségben leszel a nők terén.

A valóság viszont az, hogy önbecsülés hiányában borzasztó nehéz érvényesülni a nőknél, mert a legjobb tippek birtokában sem hiszed el magadról, hogy a nő egy értékes társaságként gondol rád.

Egy egészséges önbecsüléssel rendelkező férfi viszont mindig vonzó lesz a nők számára, mert képes felszabadultan beszélgetni, és fel sem merül benne, hogy butaságot mondd, vagy a nő unalmasnak tartja, ha kifogy szóból.

Úgyhogy a későbbiekben még bővebben fogok erről a témáról beszélni, illetve gyakorlati tippeket is meg fogok osztani az önbecsülés fejlesztéséről.

u.i.:  Ha szeretnéd fejleszteni az ismerkedéshez szükséges készségeidet, érdemes eljönnöd egy coaching alkalomra. Ide kattintva tudsz érdeklődni.

ONLINE FIZETÉSI PARTNEREINK:

KAPCSOLAT

info [kukac] ferfiakademia.com

Minden jog fenntartva! © 2016-2021