Miről beszélj a nőkkel, hogy tovább lendülj a kezdeti nehézségeken EGY NAPPALI ISMERKEDÉSI HELYZETBEN? (ELŐADÁS RÉSZLET)

Hétvégén tartottam egy ingyenes előadást Budapesten, ahol ahhoz adtam segítséget, hogy egy már minimálisan megkezdett beszélgetést (ismeretlen nővel) hogyan tudunk igazán elmélyíteni, és túllendülni a kezdeti nehézségeken. 

Ha te sem tudod, hogy ilyenkor miről beszélj a nőkkel, érdemes elolvasnod a cikket vagy megnézned az alábbi videót (vágott részlet az előadásból):

Sokak számára ugyanis nem konkrétan a kezdeményezés jelenti a legnagyobb kihívást, hanem egy kellemes hangulatú beszélgetés kialakítása és elmélyítése például egy nappali ismerkedési szituációban vagy az első randin.

(Ha konkrétan a kezdeményezésről/ismeretlen nők megszólításáról szeretnél hallani, akkor töltsd le az ingyenes e-bookomat!)

Miről beszélj a nőkkel?

Az előadáson elhangzottakat főleg olyan szituációkban tudod alkalmazni, amikor nap közben szólítasz meg nőket ismerkedés céljából (például buszon szemezel egy lánnyal és szeretnél vele beszélgetni).

A téma tehát főleg a nappali ismerkedési szituációk köré épült, viszont más helyzetekben is alkalmazható.

Főleg iránymutatásról van szó, semmint „csajozós szövegek” megtanulásáról.

Ahogy fentebb írtam a nők megszólításával most nem foglalkozunk, erről írtam már egy ingyenes e-bookot, ide kattintva tudod letölteni.

A megszólítás, bók, bemutatkozás után viszont sokan leblokkolnak, és nem tudják hogyan folytassák a beszélgetést, mit kellene mondani.

Éppen ezért azt szoktam javasolni, hogy amikor már túl vagytok néhány mondaton a nővel (ez lehet akár egy szia is), két nagyon egyszerű irány mentén érdemes folytatni a beszélgetést.

1# A helyzettel kapcsolatos témák

Az első irány, hogy a szituációval kapcsolatos témákról kezdesz el beszélni. Ezeket nevezzük a helyzettel kapcsolatos témáknak.

Például ha egy plázában szólítottál meg egy lányt, akkor miután bemutatkoztál és bókoltál neki, meg tudod kérdezni tőle, hogy egyébként mi jártban van itt?

(Ha gőzöd sincs, hogy miről beszélek, akkor előtte olvasd el az e-bookom.)

Konkrét céllal jött be vásárolni, vagy csak egy kicsit nézelődik? Semmi többre nincs szükség, egyszerű kérdéseket akarunk feltenni.

Vagy ha például vonaton utazol és szembe ül veled a lány, akkor meg tudod kérdezni tőle, hogy nem zavarja-e ha lehúzod az ablakot, mert meleged van.

Ezt követően pedig már egyáltalán nem ciki megkérdezni tőle, hogy egyébként gyakran utazik erre felé?

Mert te igen, de még sosem láttad őt.

Természetesen ezek csak példák, és nincs két egyforma szituáció, de érdemes mindig a helyzettel kapcsolatos témákkal indítani.

Egyszerűen azért, mert a nők számára ez kényelmes.

Gondolj bele, ha megszólítasz valahol egy ismeretlen lányt, és fél perc után már arról magyarázol, hogy neked mi az életcélod, akkor sok leszel.

Nyomást teszel rá és nem lesz kényelmes maradnia a beszélgetésben, éppen ezért érdemes egy semleges, a helyzettel kapcsolatos témával indítani a beszélgetést.

 

2# A nővel kapcsolatos témák

A másik irány, hogy a helyzettel kapcsolatos témák mellett tudsz a nővel kapcsolatos témákról beszélni.

Például ha látod, hogy egy kicsit formálisabban öltözködik és nagyon határozott személyiség, akkor valószínűleg egy céltudatos, karrieristább nővel beszélgetsz.

Ez csak egy feltételezés, de nyugodtan megfogalmazhatod neki egy leírás formájában, hogy mi a benyomásod róla.

Erre most nem fogok példákat írni, mert tartottam róla egy 2 órás ingyenes előadást.

Illetve a nővel kapcsolatos témákat akkor javaslom, ha már nem okoz gondot a helyzettel kapcsolatos téma, és tényleg a nőre jellemző dolgot tudsz mondani.

A lényeg tehát, hogy ilyen alapvető kérdésekkel (helyzettel kapcsolatos és nővel kapcsolatos témák) túllendülünk a kezdeti nehézségeken, majd a nő válaszában kapcsolódási pontokat keresünk.

Kapcsolódási pontok keresése

A kapcsolódási pont olyan közös vonatkozású téma, melyre tudsz reagálni. Valamilyen formában érint téged, közös bennetek ezért bővebben tudsz róla beszélni.

Például ha azonos munkakörben dolgoztok, vagy egy suliba jártok, akkor az egy kapcsolódási pont.

Azért keresünk a nő válaszaiban kapcsolódási pontokat, mert akkor tudsz magabiztosan és felszabadultabban beszélni egy témáról, ha valamilyen formában járatos vagy benne, van vele kapcsolatban tapasztalatod, ismereted.

És itt ne gondolj semmi extrém dologra.

Kapcsolódási pont lehet például a tanulmányok, érdeklődési kör, családi helyzet, munka, megjelenés, stb.

Például ha megszólítottál egy lányt és megkérdezted tőle, hogy mi járatban erre, ő pedig azt válaszolta, hogy kosztümöt jött vásárolni, mert holnap állásinterjúja lesz, akkor az egy kapcsolódási pont lehet.

Ugyanis ha voltál már állásinterjún, vagy tervezed, hogy mész, akkor el tudsz kezdeni például arról beszélni, hogy te mennyire izgultál, mennyit készültél a saját interjúdra.

Ez megint csak egy példa, de szerintem elég általános és jól szemléltetni mit jelentenek a kapcsolódási pontok.

Ha ezeket betartod, akkor már nem lehet kérdés számodra, hogy miről beszélj a nőkkel.

 

Viszont a lényeg, és egyben a nehézsége is a dolognak, hogy észre kell venned ezeket a kapcsolódási pontokat.

 

Tehát ne csak azzal foglalkozz, hogy ne fogyj ki a szóból, hanem figyelj a nőre, mert folyamatosan apró információmorzsákat oszt meg magáról.

Ha pedig ezeket észreveszed, akkor fogsz tudni kapcsolódási pontokat találni.

Ezt követően pedig az ember már könnyebben tud elmélyülni a beszélgetésben, hiszen a téma ismerős számára.

Természetesen az előadáson ennél lényegesen több információt és példát tekintettünk át személyes tapasztalatokkal átfűzve, itt most csak röviden szeretném összefoglalni miről volt szó.

Mit tégy hosszú távon?

Néhány tanács az ismerkedési tippek tengerében, hogy idővel megszabadulj a miről beszélj a nőkkel gondolataidtól és könnyebb dolgod legyen:

 

1# Teremts kapcsolatot minél több emberrel.

A kávézóban a pincértől kezdve a könyvtáros nénin át a munkahelyeden a társosztályokig, keresd a kapcsolatot.

Legyen szó egy köszönésről vagy néhány mondat váltásáról, akkor lesz egyre könnyebb beszélgetni a nőkkel, ha gyakorolsz.

Ha csak otthon ülsz és ugyanazzal a 2-3 emberrel beszélgetsz, ha nem jársz el közösségbe (edzőterem, szakkör, tanfolyamok, előadások, stb.), ahol idegen emberekkel kell beszélgetni, akkor nem lesz változás.

 

2# Légy spontán és ne tervezz mindig előre.

Nekem is akkor alakultak ki a legjobb beszélgetések, amikor nem úgy indultam el otthonról, hogy én most csajozni fogok.

Intéztem a dolgaimat és amikor az élet úgy hozta, hogy találkoztam egy csinos lánnyal, akivel elkezdtünk beszélgetni.

Kapcsolódási pontokat kerestem a mondandójukban, megjelenésükben, személyiségükben, és ezzel kapcsolatban beszélgettünk.

Rengeteg lehetőségtől fosztod meg magad, ha mindig a megfelelő pillanatra vársz és nem cselekszel, csak mert nem érzed késznek magad.

Ha nem beszélgetsz a nőkkel, akkor az lesz a következménye, hogy úgy fogsz tekinteni magadra, mint aki nem beszélget a nőkkel.

Egy idő után pedig nem is fogsz, mert önbeteljesítő jóslatként szabotálni fogod önmagad.

Azt javaslom, hogy most fogj egy papírt, némítsd le a telefonodat és gondolkozz el rajta, hogy eddig milyen beszélgetős szituációkban akadtál el, és ennek mi lehetett az oka?

Visszagondolva mit csináltál volna másképp?

Egy kicsit távolabbról vizsgálva a dolgokat, egyáltalán előrébb jutottál az egy évvel ezelőtti Önmagadhoz képest?

Szerintem érdemes elgondolkoznod ezeken a kérdéseken és felülvizsgálni, hogy esetleg min kell változtatnod.

ISMERKEDÉSI ÉS ÖNFEJLESZTÉSI FACEBOOK KÖZÖSSÉG TUDATOS FÉRFIAKNAK - INGYENES

Szeretnél további ismerkedési és önfejlesztési tanácsokat kapni tőlem, miközben egy klassz és segítőkész közösség tagja vagy?

Szeretnéd, ha személyesen válaszolnám meg az ismerkedéssel kapcsolatos kérdéseidet?

Amennyiben igen, akkor csatlakozz az Ismerkedési és Önfejlesztési Közösséghez!

ONLINE FIZETÉSI PARTNEREINK:

KAPCSOLAT

info [kukac] ferfiakademia.com

Minden jog fenntartva! © 2016-2021